kd.o.o
 

 

 

Studio audio snimanja

Snimanje svih vrsta muzike akustične ili elektronske. Nasnimavanje glasa ili akustičnih instrumenata na elektronske snimke. Studio posjeduje izoliranu kabinu za snimanje vokala ili akustičnih instrumenata. Za snimanje koristim Ableton Live program. Studio posjeduje nešto gitara i pojačala tako da ako niste previše izbirljivi nemorate nositi svoje instrumente. Sva pojačala koja donesete a jača su od 20w biće spojena preko atenatora i smanjen im izlaz na 10 do 15w. Studio ima 2 tipa celestion 12 inča zvučnika i fender 12 i 10 inča zvučnike. Studio posjeduje midi klavijaturu sa 61 tipkom i Roland modul koji većinom služi za monitoring klavijature. Bubnjeve snimam samo elektronske jer je to puno brže i jeftinije od snimanja akustičnih bubnjeva za čije kvalitetno snimanje treba i velika akustički obrađena prostorija. A elektronski bubanj koristim samo kao midi a sampliranje radim u kompjuteru što omogućava velik izbor zvukova i lako ispravljnje svih bubnjarskih grešaka. Bubnjevi su kombinacija Yamaha i Alesis pedova i Alesis kontrolera koji služi za monitoring i midi. Sve ostale informacije na mail. Studio je nepušački a ne puši se ni na dvorištu pa ako ste ovisnik o cigaretama ili još nešto žešće nađite si drugi studio.

 

Mastering studio

Radim mastering, montažu i popravak svih vrsta audio zapisa. Vaše mikseve ćemo učiniti glasnim a baseve jačim a šumove i smetnje ukloniti. Tonska obrada video snimaka. Vaše loše snimke popravljam bilo da se radi o snimcima sa kazete, diktafona, mobitela ili sličnih amaterskih uređaja.

Radim mastering audia s video snimaka iz kamera, mobitela, fotoaparata. Popravljam ton snimljen sa video kamerama ili mobitela kod kojih je često ton pretih jer se koriste iz prevelike daljine a zum u kameri približi sliku ne i ton i slično.

Postupak naruđbe

Za audo pošaljete mi cd sa vašim matrijalom po mogućnosti u nekompresiranom formatu 24 bita. Isto tako navedite što treba popraviti najbolje u text formatu. Isto tako poželjno je da mi snimite skladbu poznatog izvođača koja zvuči onako kako bi željeli da zvuči vaša stvar da imam uvid kako bi to trebalo zvučati i pokušam napraviti u sličnom stilu.

Primjer muzike prije i poslije masteringa skladbe po skraćene na 30 sekundi

Prije masteringa

Masterizirana snimka

Restauriran i masteriziran snimak Cubisma na Štrosmajerovom šetalištu u Zagrebu, zbog velike gužve snimljen iz parka iznad mobitelom. Video sadrži orginal mono snimku slabog i šuškavog zvuka u trajanju 30 sekundi i mastering iste snimke umjetno pretvoren u stereo, pročišćen i masteriziran. Veličina 10 mb.

Cubismo na Štrosu ljeto 2016

Restauriran i masteriziran snimak Markiza u Zagrebu, zbog velike glasnoće razglasa snimak mobitelom je poprilično izobličen najviše oko 40 sekunde. Video sadrži orginal mono snimku izobličenog zvuka u trajanju 60 sekundi i mastering iste snimke umjetno pretvoren u stereo, pročišćen i masteriziran. Veličina 28m mb.

Markiz na bundeku 1.5.2017

CJENIK STUDIJA SNIMANJE

50kuna po satu

CJENIK MASTERING

do 5 minuta 50kn

do 10 minuta 100kn

masterin i restauracija dodati još 50%

svaki daljnjih 5 minuta dodati 50kn

za mastering cedea kao cjeline dodati još 50%

za isporuke poštom dodati 20kn

 

1

2

3

5

6

7

8

m